Voltreffers – Oranje Zwart (20-22)

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de eerste uitwedstrijd van Oranje Zwart/De Hoekse 1. Voor de wedstrijd tegen Voltreffers werd afgereisd naar Oosterhout in het gezellige Brabant. Na de eerste twee overwinningen bij de eigen club was het 1e vastberaden ook nu de punten mee naar huis te nemen.

Oranje Zwart begon goed met twee openingsschoten van Ingmar Kamp. Helaas reageerde Voltreffers hier direct op en stond het al snel weer gelijkspel. De eerste helft was het erg zoeken voor Oranje Zwart, Voltreffers speelde hun aanvallen voornamelijk op de doorbraak. Hierbij raakte Stan Maarleveld geblesseerd en werd hij tijdelijk gewisseld door Sven Vermaas. Door wat verdedigings foutjes wist Voltreffers hierdoor een aantal vrije ballen en stippen mee te krijgen. Het 1e van Oranje Zwart bleef echter goed op schot waardoor er veel gescoord werd en de ploegen gelijk opliepen.

Voltreffers piekten net voor de rust met een paar afstandsschoten waardoor Oranje Zwart achter kwam met 1 punt, iets wat niet nodig was. Coach John Groenemeijer maakte in de rust dan ook duidelijk dat dit een wedstrijd was die gewonnen moest worden.

De tweede helft begon voor Oranje Zwart weer sterk waardoor er al snel weer een voorsprong ontstond.In de tweede helft mocht Sven weer in actie komen, door een knieblessure bij Sander Reedijk. In de laatste paar minuten kwam het nog 17-17 te staan, maar door 2 afstandsschoten van Daan Meulmeester liep Oranje Zwart uit op Voltreffers. Vanaf dit moment was er geen twijfel meer over mogelijk. Oranje Zwart 1 heeft door plezier en doorzettingsvermogen ook deze derde wedstrijd van het seizoen gewonnen tegen Voltreffers met 22-20.

A.s. zaterdag speelt het 1e thuis om 15:30 tegen Volharding, ook dit belooft weer een leuke pot te worden. Komt u ook kijken?

Doelpuntenmakers: Daan Meulmeester 9, Ingmar Kamp 6, Sander Reedijk 3, Stan Maarleveld 2, Ilse Reedijk 2, Bianca Tros 1.