Oranje Zwart/De Hoekse – Volharding/Emergo

Afgelopen zaterdag werd de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen gespeeld. Oranje Zwart ontving Volharding uit Zeeland. Weer een Zeeuwse ploeg die we het lastig wilde maken in onze eigen zaal. Het plan was dus ook om zo snel mogelijk de score te openen en met een tactische wissel in de vakken werd ook geprobeerd de heren van Volharding af te stoppen.

Helaas hadden de Zeeuwen ook een plan en dit kwam beter uit de verf. Na 5 minuten keek Oranje Zwart al tegen een achterstand van 0-3 aan. Daarna was het Bram die voor de thuisploeg de score opende met een schot. Oranje Zwart kreeg veel kansen, maar wist deze allemaal niet af te maken. Dit lukte Volharding wel en zij konden in de eerste helft uitlopen naar een 3-10 tussenstand.

In de rust gaf coach Van der Hoek aan dat dit helaas niet was waar we op hadden gehoopt. Maar dit is de laatste zaalwedstrijd en we zouden alles wat we nog hadden geven in de tweede helft.

Deze oppepper had zo zijn uitwerking op de ploeg. Oranje Zwart kwam beter in hun spel en ging ook kansen afmaken. Zo kwam er toch nog wat spanning in de wedstrijd. Helaas werd elk doelpunt van de thuisploeg ook weer beantwoord met een doelpunt van de gasten. Na een betere tweede helft floot de scheidsrechter af bij een stand van 12-19. De tweede helft is dus geëindigd met een gelijke stand van 9-9. Des te jammer dat de wedstrijd in de eerste helft al was weggeven.

Al met al kunnen we terugkijken op een zaalseizoen waarin we veel geleerd hebben. Lastige wedstrijden gehad, maar als team hebben we er altijd gestaan en hier kunnen we ook zeker trots op zijn! Nu gaan we weer het veld op en over een paar weken treden we aan op ons eigen veld in Westmaas.

Doelpuntenmakers: Max Meuzelaar (4x), Marielle van Herk, Bram Bervoets, Bodine Bijl (2x), Sander Reedijk, Ilse van Wensveen (1x)