Oranje Zwart/De Hoekse – Sperwers

Na een geslaagd startweekend op het veld van Oranje Zwart/De Hoekse en een gewonnen oefenwedstrijd afgelopen donderdag was het nu tijd voor de eerste wedstrijd van het nieuw seizoen. De eerste wedstrijd was direct een pittige wedstrijd tegen Sperwers 1.

Door de blessure van Ilse van Wensveen, startte Ilse Reedijk en Rosanne van der Hoek in de basis. Oranje Zwart/De Hoekse begon goed aan de wedstrijd en wist in hun tweede aanval met een doorloopbal de score te openen. Sperwers wist dit snel te beantwoorden met een afstandsschot aan de andere kant. Daarna zag het er in korte tijd niet goed uit voor Oranje Zwart/De Hoekse want Sperwers liep twee punten uit naar 1-3.

Gelukkig kon Bram Bervoets deze voorsprong van Sperwers teniet doen en daardoor kon Oranje Zwart/De Hoekse meekomen in de wedstrijd. Tot de rust kon Oranje Zwart/De Hoekse goed in de wedstrijd blijven. De score in de rust was 6-9.

Na de rust was het de taak van Oranje Zwart/De Hoekse om op dezelfde manier te blijven spelen en weerstand te bieden. Dit is echter niet gelukt, want in het eerste kwartier heeft Sperwers er vier kunnen maken en Oranje Zwart/De Hoekse geen enkele. Gelukkig wist Mariëlle van Herk nog een doelpunt te maken en in het einde van de Wedstrijd Wist Peter ook nog eens de korf te bereiken. Dit mocht allemaal niet meer baten want doordat Sperwers in de tweede helft goed in het spel kwam en met alle rust kon spelen werd de eindstand 8-18.

Doelpunten: Bram 3x, Peter 2x, Mariëlle, Rosanne en Sander 1x.