Oranje Zwart/De Hoekse heeft eerste punt te pakken!

Afgelopen zaterdag begon het speelseizoen voor het nieuwe 1e van Oranje Zwart/De Hoekse met een wedstrijd tegen Seolto. Zoals van tevoren werd verwacht zou dit een zware wedstrijd gaan worden.

Na een openingsdoelpunt van Seolto wist ook Oranje Zwart de korf te vinden. Al snel werd duidelijk dat dit een spannende wedstrijd voor beide teams zou worden. Met een nieuw spel en vol enthousiasme werd de eerste helft gespeeld. Het speeltempo bij beide teams lag hoog en ook in de verdediging was de focus optimaal. Toch kwam Oranje zwart op een 5-7 achterstand maar door een mooie wegtrekbal van Britt werd dit verschil naar 1 gebracht.

Zo ging Oranje Zwart de rust in met een 6-7 achterstand. In de rust werd het door de nieuwe coach John Groenemeijer duidelijk gemaakt dat dit een wedstrijd was die we konden winnen, zolang wij ons eigen spel bleven spelen en kansen niet onbenut laten.

In de tweede helft was het Ilse die zorgde voor de 7-7. Helaas reageerde Seolto hier direct op en stond Oranje Zwart weer een punt achter. De stand liep vervolgens gelijk op en het was Daan die met een strafworp er voor zorgde dat Oranje Zwart op een punt voorsprong kwam. Helaas was er een moment van zwakte bij de verdediging van Oranje Zwart waardoor er in de laatste minuut een achterstand ontstond van 12-13. In de laatste twintig seconden was het aanvoerder Sander Reedijk die de gelijkmaker scoorde voor Oranje Zwart.

Met een eindstand van 13-13 verliet Oranje Zwart vol trots het veld. De eerste wedstrijd zit er op, en het eerste punt is binnen!